Főoldal Keresés Letöltések

Bemutatkozás

A NUBIKI a hazai atomenergetikai közösség viszonylag új, de széles körű szakmai hagyományokkal rendelkező intézete. A 2009. évi alapítást megelőzően Intézetünk alapító munkatársai korábban évtizedekig a VEIKI Villamosenergiaipari Kutatóintézet Zrt. Atomerőművi Divíziójának dolgozói voltak.

Az Intézet legfontosabb tevékenysége nukleáris létesítmények, elsősorban atomerőművek biztonságának elemzése és értékelése. Kiemelt célunk a paksi atomerőmű biztonsági színvonalának fenntartását, illetve növelését támogató intézkedések műszaki-tudományos megalapozása, valamint közreműködés a hosszú távú biztonságos és gazdaságos üzemeltetési feltételeinek kialakításában. Kulcsfontosságú feladatunknak tartjuk továbbá új atomerőművi blokkok létesítésének támogatását biztonsági elemzések készítésével és mérnöki tanácsadással.

Jellegét tekintve feladataink döntő többsége alkalmazott kutatás-fejlesztés, fejlesztéseink eredményeinek alkalmazása, elemző mérnöki tevékenység és tanácsadás, szakvélemények készítése, valamint számítógépes adatfeldolgozás és szoftverfejlesztés.

Szervezeti felépítésünket az egyszerűség és hatékonyság követelményei alapján alakítottuk ki. Az Intézeten belül a szakmai munkavégzésre koncentrálunk két szervezeti egység, a Biztonságelemzési és a Kockázatelemzési Divízió keretében. A szakmai feladatok ellátásához szükséges infrastrukturális feltételek biztosításához a KFKI telephelyet üzemeltető vállalat szolgáltatásait vesszük igénybe.

Működési elvünk a függetlenség és elhivatottság. Gazdasági téren non-profit működésre törekszünk, arra, hogy - feladatainkat magas műszaki-tudományos színvonalon elvégezve - bevételeink munkatársaink megelégedésére biztosítsák  költségeink stabil fedezetét. Szakmai és szociális céljaink szorosan összefonódnak. Közülük a legfontosabbak: az igényes mérnöki munkát biztosító munkahelyünk hosszú távú fenntartása, ambíciózus és jó képességű fiatalok számára vonzó és perspektivikus munkalehetőség megteremtése, a kialakított nyitott, egymás kölcsönös elismerésére és tiszteletére épülő munkahelyi légkör és munkatársi kapcsolatok megőrzése és ápolása.