Főoldal Keresés Letöltések

Cégtörténet

A NUBIKI a VEIKI Villamosenergiaipari Kutató Intézetben korábban működött Atomerőművi Divízió (VEIKI AED) szakmai utódszervezeteként jött létre 2009-ben. A NUBIKI a munkatársak összetétele és létszáma, szakmai kompetenciája és tapasztalata, valamint az alkalmazott elemzési eszközök és eljárások tekintetében egyaránt teljes egészében a VEIKI AED örökébe lépett. Ezen örökségből indulva folyamatos továbbfejlődésre, partnereink igényeinek magas színvonalú és rugalmas kielégítésére törekszünk.

A NUBIKI megalakításakor ill. a VEIKI AED – NUBIKI átmenet során alapvető fontosságúnak tartottuk a szakmai munkavégzésünk folytonosságának fenntartását. Ennek érdekében megállapodást kötöttünk a VEIKI Zrt.-vel a számítástechnikai eszközeink átvételére és további használatára, valamint a korábban készített műszaki dokumentációink teljes körű szakmai jogutódlására az utólagosan felmerülő esetleges kötelezettségekkel együtt.

A szakmai folytonosságunk biztosításának másik fontos eleme a partnerekkel való stratégiai kapcsolatok fenntartása. E célból

  • háromoldalú szerződéseket kötöttünk, amelynek értelmében az MTA Energiatudományi Kutatóközpont és a NUBIKI együttműködő partnerintézetekként látják el a paksi atomerőmű főkonzulensének feladatait,
  • együttműködési megállapodást kötöttünk az Országos Atomenergia Hivatallal a nukleáris biztonsági hatóság munkáját támogató tudományos-műszaki háttértevékenység ellátására a NUBIKI kompetenciájába tartozó szakterületeken.

Feladataink megfelelő szakmai színvonalon történő elvégzésének folyamatos biztosítására és ellenőrzésére az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány követelményeinek megfelelő minőségirányítási rendszert dolgoztunk ki és működtetünk.

A NUBIKI a szakmai tevékenységét felelősségvállalással végzi, amelynek fedezetére tevékenységi és szolgáltatói felelősségbiztosítással rendelkezik.